Hem » DAM » ALLA RIDBYXOR

ALLA RIDBYXOR

Ridbyxor och Ridtights – högpresterande med hög komfort

Det är viktigt med bra ridbyxor eller ridtights som har en bra stabilitet och ger ett bra grepp i sadeln. Våra populära ridbyxor kombinerar högpresterande tyg med minimalistisk design för att ge maximal komfort i sadeln. Genom en mekanisk fyrvägsstretch och en ergonomisk design har vi lyckats minimera antalet sömmar och därmed risk för skav på ridbyxorna. Önskar man en ännu sportigare känsla så är våra ridtights ett alternativ. Stierna är först i världen med ett par ridtights med full kompression. Kompression används av idrottare över hela världen och inom de flesta sporter. Stiernas tights har en ergonomisk design, flyttade sömmar och förböjda för att sitta i sadeln för maximal komfort och rörlighet. Stierna sortiment av vatttentäta ridbyxor har alla sömmar tejpade.

Ridbyxor med hög eller låg midja?

Detta handlar väldigt mycket om tycke och smak. Vi har valt att ha en högre midja på våra helskodda ridbyxor då det kan vara skönt med ett extra stöd i dressyren. Våra knäskodda ridbyxor har en normal midjehöjd. Våra ridtights finns också med olika hög midja.

Helskodda eller knäskodda ridbyxor?

Förr var skoningen alltid i läder eller mocka, men idag är ridbyxor nästan alltid gjorda av gummipluppar eller silikon. Stiernas ridbyxor har Perfect grip™ silikongrepp som ger bra grepp även i kallare temperaturer. Silikon/gummipluppar är det knäskodda materialet som används på våra ridtights också.

 Ridtights eller vanliga ridbyxor?

Önskar man en ännu sportigare känsla så är våra ridtights ett alternativ. Ridtights brukade vara mer populärt bland unga ryttare, men det kommer mer och mer vanligt med vuxna också. Stierna är först i världen med ett par ridtights med full kompression. Kompression används av idrottare över hela världen och inom de flesta sporter. Stiernas tights har en ergonomisk design, flyttade sömmar och förböjda för att sitta i sadeln för maximal komfort och rörlighet.

Hur hittar jag rätt storlek på min ridbyxa och ridtightsen?

Har du svårt att hitta rätt storlek när du köper kläder på nätet? Använd vår storleksguide för att vara säker på att du får rätt passform på dina ridbyxor och ridtights. Utgå från dina kroppsmått och jämför med tabellerna för att hitta rätt storlek. Stiernas plagg är generellt gjorda för en kroppsnära passform för att maximera fukttransport och värme. Våra plagg har en ergonomisk design gjord för att följa kroppens rörelsemönster, detta kallas ibland för ”bodymapping”. Detta innebär att du har full rörelsefrihet i alla lägen - inte minst i våra ridtights.

Hur sköter jag mina ridbyxor?

Se till att dina favoritridbyxor håller länge genom att följa våra tvätt- och skötselråd på etiketten som sitter i plagget. När du tvättar - kör max 30 grader. Stäng blixtlås och tvätta byxorna ut och in. Använd skonsamt tvättmedel. Undvik sköljmedel, det försämrar plaggets funktion.
Skölj plagget noggrant och överdosera inte tvättmedlet, då tvättmedelsrester kan försämra tygets funktion. För att undvika färgförändring, låt inte plagget ligga kvar i maskinen efter avslutat program. Häng upp till dropptork, men vrid tillbaka så rätsidan är utåt.
Använd aldrig torktumlare. Stryk inte på dragkedjor, reflexer och tryck.
Vid frågor, kontakta den butik där du köpt plagget eller Stiernas kundtjänst.

 

Läs mer