Hem » DAM » ALLA RIDTRÖJOR

ALLA RIDTRÖJOR

Ridtoppar - med behaglig känsla under ridturen

I vår kollektion av ridtoppar hittar du ett urval av modeller så att du kan välja den ridtopp som passar de utmaningar som du står inför tillsammans med din häst. Med hjälp av vårt miljövänliga Cool Anti-Odour™ material i Bamboo Charcoal-polyester, speciellt utvecklat för att ha en hög fukttransport och är antibakteriellt utan kemiska tillsatser får du en ridtopp som håller dig torr och ger en behaglig känsla under hela ridturen så att du kan fokusera på ridningen. Förutom skydd och bekvämlighet är våra ridtoppar väldigt stilrena och har en klassisk look som passar alla. Dessa ridtoppar kan användas som en ridtopp under en varm sommardag eller som ett bekvämt lager ett närmast kroppen under våra lager två och tre som skyddar dig mot vind, regn och kyla.

Vad är bamboo charcoal som används på våra ridtoppar/ridtröjor?

Vårt Cool Anti-Odour™ tyg är ett material av återvunnen polyester inbäddat med nanopartiklar av aktivt bambukol. Bambukolet skapas genom att värma bambu till temperaturer på 800 grader och sedan bearbetas kolet och blandas in med garnet som en del av det växande området för nanoteknologi. Bambukolgarn har ett tvärsnitt fylld med olika mikrohål som ger det bättre fuktabsorbering och ventilation än konventionella tyger. Produkter av bamboo charcoal tyg kan absorbera och sprida svett snabbt, vilket gör att det känns torrt och bekvämt utan att hålla fast vid din hud. Bambukol behåller de naturliga antibakteriella egenskaperna som finns naturligt hos bambu. Eftersom den inte har några bakterier kommer den att hålla luktfri längre vilket gör det mer hygeniskt och hälsosammare. Eftersom bambukolets nanopartiklar är inbäddade i tyget snarare än helt enkelt belagda på ytan, är vårt Cool Anti-Odour™ tyg tvättbart utan minskad effektivitet av kolets specialkvaliteter, även efter 50 tvättar. På grund av den porösa naturen av bambukol, känns våra Cool Anti-Odour™ tygprodukter inte bara torra och svala under varma dagar, utan de är också utmärkta isolatorer mot kylan tack vare den mikrofiberstrukturen. Inbyggt i vår Cool Anti-Odour™ vår ridtoppar finns ett UV skydd motsvarande UPF 30, som skyddar dig mot överexponering för solens skadliga UV-strålar förhindrar att du bränner och minskar risken för hudcancer. Bambu kan växa på marginell mark, inte lämplig för jordbruk eller skogsbruk. Bambuskogplanteringar når mognad på 4-6 år och kan skördas 2-3 år senare; träd skördas vanligtvis efter 20 till 50 år eller mer. Bambu släpper ut 35% mer syre än motsvarande yta lövträdområden.

Hur fungerar återvunnen polyester?

De flesta av våra produkter är tillverkade av polyester. Som fiber har polyester en lång lista med fördelar. Polyestertyger kan vara mycket hållbara; de torkar snabbt och de transporterar bort fukt effektivt. En polyesterfiber kan också återanvändas om och om igen, utan att någon av dess fantastiska egenskaper försämras. De flesta av våra polyesterplagg innehåller återvunna fibrer, många är återvinningsbara och de flesta är båda. Produktion av polyester, särskilt återvunnen polyester, kräver mindre vatten för att producera än många andra fibrer. I nära samarbete med våra leverantörer kan vi säkerställa att produktionen görs på ett mer hållbart sätt. En av fördelarna med polyester är att den kan återvinnas oändligt utan att kvaliteten påverkas. Återvunnen polyester är totalt sett ett av de mest miljövänliga funktionella materialen som finns och genom att erbjuda återvunna och återvinningsbara produkter har vi kommit närmare vårt mål om maximal rid upplevelse med minimal miljöpåverkan.

Hur ska jag sköta mina ridtoppar och ridtröjor?

Vid tvätt av kläder gjorda i syntetmaterial är det extra viktigt att förhindra spridning av mikrofibrer i vattnet genom att använda en tvättpåse. Se till att alla blixtlås och knappar är stängda, för att minska risken för att tygerna fastnar under tvätt och blir noppiga. En tvättpåse skyddar kläder och tyger från onödigt slitage i tvättmaskinen. Det är också ett sätt att begränsa läckage av mikrofiber i tvättprocessen, vilket innebär att plastpartiklar inte kommer ut i sjöar och hav. Du kan köpa tvättpåsen GuppyFriend här i vår webbshop. När du rengör påsen och filtret i maskinen, se till att du torkar rent och slänger ludd i t.ex en tom plastförpackning som ska till återvinning. Skölj aldrig ur tvättpåsen med vatten eftersom fibrerna då kan hamna i sjöar och hav. Tvätta i max 40 grader med milda miljöcertifierade tvättmedel och var noga med att använda rätt dosering. Undvik sköljmedel, förutom att det är dåligt för miljön, försämrar det plaggets förmåga att transportera fukt och hämmar de snabbtorkande egenskaperna.
Torktumla inte, det sliter både på plaggen och miljön i onödan. De flesta syntetplagg torkar snabbt ändå.

Mer om miljöpåverkan och klädvård

En viktig del av en textilprodukts totala miljöpåverkan är förknippad med hur länge produkten kan användas innan den är utsliten, hur den sköts och slutligen hur den tas omhand när den inte längre kan användas för ursprungligt ändamål. Att välja kläder som är slitstarka och som är tillverkade av återvunna/återvinningsbara fibrer är alltså en bra start. Men också hur man tar hand om sina kläder så länge de används är av avgörande betydelse för miljön. Kan vi minska vårt användande av tvättmaskiner så är det en stor vinst för miljön.
Det finns flera miljömärkta tvättmedel och andra rengöringsmedel som man kan använda för att minska miljöbelastningen när man tvättar. Svanenmärkning och Naturskyddsföreningens Bra Miljöval är exempel på två av dessa. Vatten- och energiförbrukning vid tvätt och torkning i olika maskiner testas av konsumentverket och ska deklareras för de olika apparaterna som säljs på marknaden.
Det som i stor utsträckning påverkar energi-, vatten- och tvättmedelsförbrukning är hur man fyller tvättmaskiner och torkapparater. Är man få i ett hushåll kan det vara svårt att fylla maskinen och dessutom märks många plagg med uppmaningen att de ska tvättas separat.
Kontakta oss gärna om du behöver mer tips och råd om hur du sköter om dina kläder på bästa sätt för att de ska hålla länge.

Hur hittar jag rätt storlek på min ridtopp/ridtröja?

Ibland kan det vara svårt att hitta rätt storlek när du köper kläder på nätet? Använd vår storleksguide för att vara säker på att du får rätt passform på din ridtröja eller nya tävlingstopp. Utgå från dina kroppsmått och jämför med tabellerna för att hitta rätt storlek. Stiernas ridtröjor är generellt gjorda för en kroppsnära passform för att maximera fukttransport och värme. Våra plagg har en ergonomisk design gjord för att följa kroppens rörelsemönster, detta kallas ibland för ”bodymapping”. Detta innebär att du har full rörelsefrihet i alla lägen.

Läs mer
Totalt 30 poster
Sida 1 av 2
1 2